Vroeghe vogel: Anton Duijzer

In de rubriek ‘Vroeghe vogels’ stellen medewerkers van Vroegh Installatietechniek zich voor. Deze editie is dat Anton Duijzer (54), chef werkplaats/prefab! In de vorige ‘Vroeghe vogels’ was Anne-Co van der Meer de spin in het web op kantoor, maar Anton kunnen we zonder twijfel onze spin in het web van de werkplaats noemen: een ‘verbindende schakel’ die het werk van anderen gemakkelijker maakt. In deze terugkerende rubriek leren we de mensen bij Vroegh Installatietechniek beter kennen.

Vroegh-Installatietechniek-Anton-Duijzer

Hoe vroeg staat deze vogel naast zijn bed?

“Anderen moeten vroeger opstaan,” zegt Anton gelijk, die het heeft over zijn collega’s die al vroeg op pad gaan. “Ik sta om zes uur op en ben dan om zeven uur toch wel op het bedrijf. Ik woon in Almkerk, dus het is niet ver reizen.”

Wat doe je allemaal?

“Dat is echt van alles”, zegt Anton. “Alles wat op de werkvloer nodig is. Zo werk ik in het magazijn en zet daar de spullen klaar voor mijn collega’s, zorg dat de voorraad op orde is. Dat betekent ook dat de voorraad niet te groot mag worden. Hebben mijn collega’s zonnepanelen of warmtepompen nodig voor een klus, dan zorg ik dat deze klaar staan. Die voorbereiding doe ik ook eigenlijk bij de prefab. Het is heel divers werk wat ik doe! Dat maakt het zo leuk en je helpt daar tegelijk collega’s mee!”

Wat is prefab eigenlijk?

Prefab staat voor prefabricage. Anton licht toe: “Het komt erop neer dat ik alles voorbereid, zodat mijn collega’s buiten dat niet meer hoeven te doen. Ik zorg dat leidingen voor bijvoorbeeld de riolering in delen op maat zijn gemaakt. Op de bouwplaats kunnen deze dan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd. Het grote voordeel van prefab is de tijdwinst. Ik sta binnen in de werkplaats en heb alle gereedschappen bij de hand. Dat is veel efficiënter dan buiten in wisselende omstandigheden. Het scheelt ook veel reisuren en afval op de bouwplaats, want ik pak hier alles al uit en gooi het afval in de juiste containers. Bovendien hoef ik niet naar de bouwlocaties te reizen. Behalve leidingen kunnen prefabwerkzaamheden bijvoorbeeld ook betrekking hebben op het infitten van vloerverwarmingverdelers of inbouwframes voor toiletten al op de juiste hoogte maken. Je kunt veel al vooraf voorbereiden!”

Hoe bevalt je werk bij Vroegh Installatietechniek?

Anton: “Ik werk hier nu al negen jaar en ik hoop tot mijn pensioen hier te kunnen blijven. Dat zegt genoeg! Het is een kleine groep met gezellige collega’s waar je ook echt contact mee hebt. Ik ben een van de oudere hier en jongere collega’s komen dan bij mij met vragen over het werk, maar soms ook over persoonlijke zaken. Ik probeer met dat beetje extra levenservaring dan te helpen, wat ik ook leuk vind om te doen! Het voordeel van een kleiner bedrijf is dat de eigenaren ook heel benaderbaar zijn hier. Je weet voor wie je werkt. Hiervoor werkte ik bij een heel groot bedrijf met veel meer collega’s. Dat is echt een andere sfeer!”

Wat doe je naast je werk?

“Ik heb zeker een hobby! Dat is een opgeknapte kever waar ik graag mee op pad ga. Dan rijden we door de Veluwe en nemen we lekkere broodjes mee en wat wijn voor tussendoor. We maken daar een compleet uitje van. De boog kan niet altijd gespannen staan!”

Wil je onze nieuwe collega worden bij het gezellige team van Vroegh Installatietechniek? Bekijk dan de vacatures op de website. We hopen je snel te ontmoeten!

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.