Verduurzaming

Verduurzamen van bedrijfspanden en woningen. Dit betreft bouwkundige zaken én uw installaties voor verwarmen, koelen, ventileren en elektriciteit. Wist u dat verduurzamen u een directe besparing in de energiekosten kan opleveren? U draagt hiermee ook bij aan verlaging van de totale CO2-uitstoot. Wij kunnen u uitgebreid infomeren over de mogelijkheden voor uw werk- of woonsituatie.

Warmtepomp (volledig elektrisch) 

Met een warmtepompinstallatie kunt u uw woning of bedrijfsruimte energiezuinig verwarmen, zonder dat u een cv-ketel nodig heeft. Door het zogenaamde ‘laag-temperatuur-systeem’, verwarmt u met behulp van vloerverwarming en eventueel wandverwarming of convectoren uw woon- en werkomgeving tot een aangename temperatuur. Ook kunt u uw tapwater met een warmtepomp verwarmen. Warmtepompen zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kunnen geheel op uw specifieke woon- of werksituatie worden geselecteerd. Wij maken voor u een geheel op maat gemaakt installatieontwerp. Vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijfspand of woning!

Er zijn diverse soorten warmtepompen op de markt. Wij hebben ervoor gekozen ons te specialiseren in een aantal warmtepompen. Zo bieden wij de kwaliteit die u van ons gewend bent.

Hybride warmtepomp  

Sinds het stijgen van de energieprijzen, is de vraag naar hybride oplossingen sterk gegroeid. Steeds meer mensen willen besparen op energiekosten en schakelen over naar een warmtepomp. De warmtepomp kan zijn energie halen uit verschillende externe bronnen. Het meest voorkomend hiervoor, is het buitendeel.

Dat is precies wat de hybride warmtepomp doet: de warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in energie, die gebruikt wordt voor het verwarmen van uw woning. Het gebruik van uw warmwater gebeurt gewoon via uw huidige ketel. Mocht de warmtepomp energie tekort komen voor het verwarmen van de woning, dan kan de huidige cv ketel als back-up bij verwarmen.

Zonnepanelen 

Direct besparen op uw elektriciteitskosten kan met zonnepanelen. Deze panelen zetten direct zonlicht via een omvormer om naar de elektriciteit die u nodig heeft. Bij te veel opbrengst ten opzichte van het verbruik, levert u direct terug aan het elektriciteitsnet. Dat levert dus direct financieel voordeel op. Ook voor het aanmelden van uw installatie bij uw netbeheerder, kunnen wij u ondersteunen. De panelen die wij aanbieden fluctueren tussen de 350wp en 450wp per paneel.

Thuisbatterij 

Wilt u volledig onafhankelijk uw energie kunnen regelen in uw – nieuwe – woning? Wij bieden de oplossing! Het begint met de aanleg van zonnepanelen, in combinatie met een – hybride – omvormer. Vervolgens plaatsen wij tussen de meterkast en de omvormer een ‘slimme meter’. Een thuisbatterij wordt aangesloten op uw systeem, zodat de energie thuis opgeslagen kan worden. Hiermee gebruikt u ook ’s avonds en ’s nachts de groene energie die u overdag heeft opgewekt.

Hoe werkt het? 

De ‘slimme meter’ meet de opbrengst van uw zonnepanelen en het verbruik in huis. Aan dit systeem is de thuisbatterij gekoppeld. De slimme meter krijgt de groene energie binnen en bepaalt hoe deze het beste verdeeld kan worden. Zo zorgt de slimme meter voor de grootst mogelijke besparing of opbrengst.

U kunt denken aan het opladen van uw elektrische auto of aan het opladen van de accu. De thuisaccu’s die wij aanbieden zijn van Solaxpower en beschikken over 5,8kW per accu. Ze zijn per stuk uit te breiden met 5,8kW.

Combinatie met warmtepomp 

De thuisbatterij in combinatie met de ‘slimme meter’, kan worden aangesloten op de Ecoforest warmtepomp. Dan gaan we dus een stapje verder! Mocht er groene energie opgewekt worden, dan kan de slimme thermostaat bijvoorbeeld bedenken om alvast het tapwater in de boiler met een paar graden op te warmen. Zo ga je nog duurzamer om met je opgewekte energie.

Tip: 

Sluit variabele energiekosten af bij uw energieleverancier. Hiermee heb je een dynamisch contract. Elke dag om 14:00 worden de tarieven volgens de APX ingelezen voor de komende 24 uur. Dit wordt in de slimme thermostaat opgenomen, zodat deze weet wanneer er ‘goedkope’ en ‘dure’ energie is die dag. Overdag, wanneer de prijzen vaak ‘goedkoop’ zijn, verbruikt hij zoveel mogelijk stroom door bijvoorbeeld de elektrische auto op te laden, het boilervat alvast iets op te warmen of de accu vol te laden. Dit alles gaat volledig automatisch, en zorgt dus voor maximale besparingen.

Onze merken

Interesse of advies op maat?

Dennis Vroegh helpt u graag!

Directeur

Wij staan u bij met advies op maat. Op basis van mijn technische kennis denk ik graag met u mee!

Referenties

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

Dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.