Een kleine stap voor Denise Boer

Wij zijn op zoek naar een werkvoorbereider! Hoe kan je geïnteresseerden beter enthousiasmeren dan een ervaringsdeskundige aan het woord laten? Met Denise Boer hebben wij zelfs een ‘speciale’ werkvoorbereider: zes jaar geleden begon zij bij ons als secretaresse, maar maakte een aantal jaar geleden de overstap naar werkvoorbereiding.

“Die overgang valt in de praktijk alles mee”, neemt Denise direct een drempel weg. “In mijn vorige functie moest ik veel regelen, plannen en organiseren. In mijn werk als werkvoorbereider is dat precies zo, gekoppeld aan specifieke projecten!”

Op zoek naar nieuwe uitdagingen

Denise geeft onmiddellijk toe dat haar jaren ervaring als secretaresse in de installatietechniek in haar voordeel werkten. “Veel situaties en producten kende ik daardoor al. Bovendien had ik ook al veel contact met allerlei betrokkenen, zoals aannemers en leveranciers.” Hoewel Denise het in die assisterende rol prima naar haar zin had bij Vroegh Installatietechniek, had zij behoefte aan een volgende stap. “Ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen.”

In de praktijk eigen maken

Ook op het gebied van bijscholing was de overgang naar werkvoorbereiding zeer overzichtelijk voor Denise. “Ik heb een aantal weken één dag per week een cursus AutoCAD gevolgd. Op basis van die cursus beheerste ik de basistechnieken: in de praktijk heb ik mij de toepassingen verder eigen gemaakt. En tekenen met AutoCAD is een wezenlijk onderdeel van mijn werk. Ongeveer de helft van de tijd werk ik met dat programma. Ik gebruik het om in de tekeningen die een aannemer aanlevert onze installaties in te tekenen.”

Verbindende schakel als werkvoorbereider

Denise: “Daarnaast heb ik een aantal losse trainingen gevolgd. Een groot onderdeel van mijn werk is goed communiceren. Wat dat betreft, ben je als werkvoorbereider echt de verbindende schakel met alle betrokken! Die afwisseling is ook meteen het leuke aan mijn werk. Want naast het tekenen, plannen en onderhouden van contacten vraag ik bijvoorbeeld ook offertes op bij leveranciers. De beoordeling van die prijsopgaven hoort óók bij mijn taken!”

Het werk met z’n allen doen

“De kracht van Vroegh Installatietechniek is dat we het werk echt met z’n allen doen”, zegt Denise. “Dat geldt ook voor ons als werkvoorbereiders: we werken aan meerdere projecten tegelijkertijd en springen bij wanneer het druk is. Dat teamgevoel komt bijvoorbeeld ook naar voren in het delen van kennis. Ik ben als werkvoorbereider verantwoordelijk voor mijn project, maar ik sta er nooit alleen voor!”

Samenwerken met vaste leveranciers

Denise: “Wij verzorgen de installaties voor nieuwbouwwoningen: villa’s, rijwoningen en twee-onder-een-kappers. Op dit moment werk ik bijvoorbeeld aan een project van veertig woningen, dat precies uit die verschillende woningtypes bestaat. De laatste jaren gaan de technische ontwikkelingen in onze branche erg hard. Wij werken samen met een aantal vaste leveranciers. Daardoor zijn we zeer goed op de hoogte van de warmtepompen en ventilatiesystemen die zij leveren. Zij zorgen bovendien dat onze kennis up-to-date blijft!”

Dynamiek en teamgevoel

“Dat die ontwikkelingen zo hard gaan is ook weer interessant. De markt is heel erg in beweging”, vertelt Denise. “Die dynamiek en ons teamgevoel maken mijn werk leuk. De werksfeer bij Vroegh Installatietechniek is echt een pluspunt, wat mij betreft. Iedereen werkt goed samen: we werken hard en serieus, maar er is zeker ruimte voor gezelligheid en een geintje!”

Denise, tot slot: “Je hoeft geen werkvoorbereider te zijn om te reageren op deze vacature: het werk valt goed op te pikken in de praktijk en met behulp van een aantal gerichte cursussen!”

Ben je naar aanleiding van het verhaal van Denise enthousiast geworden over onze vacature voor werkvoorbereider? Bekijk dan de details op onze website en neem contact op.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.