Wereld Loodgieters Dag

Het is weer die dag in het jaar dat ons vak ‘in het zonnetje’ wordt gezet! 11 maart is het Wereld Loodgieters Dag. Daarom trakteren wij onze ‘Vroeghe Vogels’ op een ludiek én lekker cadeau!

Overzichtafbeelding

In Nederland onderstrepen we op Wereld Loodgieters Dag dat loodgieter, of sanitair-installateur, een bijzonder en belangrijk beroep is.

Kansen groter dan ooit

Carrièrekansen voor loodgieters en andere technische vakmensen zijn groter dan ooit: door de energietransitie zijn veel technici nodig. Daarom maakt Techniek Nederland gretig gebruik van Wereld Loodgieters Dag gebruik om extra aandacht te vestigen op technisch beroepsonderwijs.

Praktische probleemoplossers

Ondanks de groeiende waardering, verdient de loodgieter meer erkenning. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, zegt daarover: “Praktische probleemoplossers met verstand van zaken hebben we altijd nodig. Daarom zetten we de loodgieter vandaag in het zonnetje.”

Sanitair-installateur

Hij adviseert praktisch ingestelde jongeren vooral nu om een technisch vak te kiezen. “Als loodgieter liggen de banen voor het oprapen. En loodgieter klinkt wellicht wat ouderwets: eigenlijk moet je sanitair-installateur zeggen. Maar ‘loodgieter’ is ook wel een mooie geuzennaam!”

Ben je geïnteresseerd in ons mooie vak? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.