Warmtepomp: ook voor bestaande woningen!

Warmtepompen worden steeds populairder. Bij Vroegh Installatietechniek merken we dat behalve in de woning- en utiliteitsbouw, ook bestaande woningen steeds vaker worden voorzien van warmtepompen. Wij maken gebruik van Ecoforest warmtepompen. Op een slimme manier kan het energieverbruik worden teruggebracht, wat goed is voor het klimaat en de portemonnee!

2231427 Vroegh Installatietechniek Content 19 oktober 2023   Overzicht

Bestaande woningbouw

In de beginfase waren (volledig elektrische) warmtepompen alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen. Inmiddels worden volledig elektrische warmtepompen regelmatig toegepast in bestaande woningen. Steeds vaker komt Vroegh Installatietechniek met oplossingen voor een elektrische warmtepomp van Ecoforest. De bestaande woningen worden geïsoleerd waardoor een elektrische warmtepomp een goede oplossing is voor de toekomst.

Intelligent energiesysteem

De warmtepompen van Ecoforest zijn intelligente systemen die naar wens zijn samen te stellen. Wij adviseren u uiteraard graag welke samenstelling bij u het beste resultaat geeft. Met de geavanceerde thermostaat kunnen parameters rechtstreeks vanuit de warmtepomp worden gelezen. Hierdoor kan het energiemanagement van de woning op een intelligente manier worden aangestuurd. Het energieverbruik wordt zelfs aangepast aan de weersvoorspellingen die op de thermostaat binnenkomen! Daarnaast kan de warmtepomp met een dynamisch energiecontract aangestuurd worden op de uurtarieven (EPEX). Zo gaat u slim om met de inkoop van de benodigde energie. U kunt het energiesysteem uitbreiden met thuisbatterijen, waardoor goedkoop ingekochte energie opgeslagen kan worden. U gebruikt de energie dan op het moment dat u het nodig heeft.

Voorbeeldprojecten

Op de website staan twee voorbeelden van projecten waar Vroegh Installatietechniek bij bestaande woningen een warmtepomp heeft geplaatst. Twee woningen in Sleeuwijk en een woning in Gorinchem zijn verduurzaamd met warmtepompen van Ecoforest. Bij de een wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. De warmte uit de grond of het water wordt dan via boorgaten gebruikt voor de verwarming (of verkoeling) van de woning. Bij het andere project is gekozen voor de buitenlucht als bron via een externe unit.

Deskundig advies

We begrijpen dat alle mogelijkheden van het verduurzamen van uw woning ingewikkeld en onoverzichtelijk kan lijken. Vroegh Installatietechniek adviseert u daarom graag over alle mogelijkheden en welke voor uw woning geschikt zijn. Wij maken een geheel op maat gemaakt installatieontwerp en onze deskundige klimaatinstallateurs zorgen dat het systeem perfect wordt afgesteld, zodat u het meeste rendement uit de warmtepomp kan halen.

Lees meer op de pagina over verduurzaming  of neem contact met ons op!

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.