‘Vroegh Installatietechniek stapt over naar Revit’

Vroegh Installatietechniek is overgestapt naar een ander tekenprogramma. Waar voorheen werd gewerkt met AutoCAD, maken wij voortaan gebruik van Revit. Onze werkvoorbereider Denise Stout-Boer vertelt over de overstap naar dit interactieve 3D-tekenpakket.

Vroegh Installatietechniek - Revit overstap

Denise: “Hoewel AutoCAD 3D-tekenwerk mogelijk maakte, merkten we dat het proces bewerkelijker was in vergelijking met Revit.”

Groeiende vraag naar 3D-tekenwerk

“Door de groeiende vraag naar 3D-tekenwerk bij onze opdrachtgevers, hebben we besloten over te stappen naar Revit”, vertelt Denise. “Een belangrijke overweging voor de overstap was ook de toenemende wens van opdrachtgevers om te werken met Revit, waardoor het uitwisselen van tekenwerk nu soepeler verloopt.”

Specifiek gericht op installatietechniek

De werkvoorbereiders van Vroegh Installatietechniek hebben inmiddels de basistraining en vervolgtraining achter de rug. Denise: “Tijdens de basistraining kwamen onderwerpen aan bod zoals het opzetten van een project en de basisprincipes van tekenen. De vervolgcursus, Revit Mechanical, was specifiek gericht op installatietechniek.”

Drie dagen training

“In deze training gingen we aan de slag met de projecttemplates, die gelokaliseerd zijn volgens de Europese installatietechnische normen. Verder maakten we onder andere kennis MEPcontent, StabiTOOLS en vele andere handige functies. In totaal duurde de vervolgtraining bij Trimble in Bodegraven drie dagen”, vertelt Denise.

Verschillende onderwerpen

Denise: “Er kwamen veel verschillende zaken aan de orde. Onderwerpen, zoals het plaatsen van luchtroosters, leidingwerk en van sanitaire toestellen. Maar ook bijvoorbeeld het modelleren en aansluiten van stelsels, het gebruiken, aanpassen en uitbreiden van rapportages én het maken van berekeningen.”

Positieve ervaringen

Denise: “Onze ervaringen met Revit zijn tot nu toe positief! Het is nog even wennen, maar we zien de voordelen al die het ons gaat opleveren. Het gemak van samenwerken en uitwisselen van projectinformatie met opdrachtgevers die ook Revit gebruiken, is waardevol. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling en de mogelijkheden die Revit ons biedt voor toekomstige projecten!”

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.