Trainingsdag over de thuisbatterij

Wij zijn een dealer van Eplucon. In december zijn verschillende medewerkers van ons op trainingsdag geweest bij Eplucon. Hier hebben ze een training gevolgd over het e-control systeem van de thuisbatterij.

training over e-control systeem thuisbatterij

Tijdens deze trainingsdag zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen. Denk daarbij aan de slimme regeling van Eplucon, in combinatie met de webapplicatie E-control. Maar ook energiemanagement, accuopslag in drie energieconcepten: dynamisch, erf-gebonden of grootschalig én actuele thema’s die spelen in de huidige energiecrisis.

Eén concept

Eplucon importeert verschillende producten, die zij samenvoegen tot één concept. Dat concept verkoopt Eplucon aan meer dan zeventig dealers (installateurs) in heel Nederland. De installateurs plaatsen het concept in verschillende woningen en gebouwen.

Thuisbatterij / E-Control

Eén van de concrete vragen die tijdens de trainingsdag werd beantwoord, was waarom u de thuisbatterij direct moet laten installeren? Het antwoord op die vraag is, dat de thuisbatterij zorgt voor opslag van uw energie. Deze energie haalt hij uit de opbrengst van zonnepanelen óf koopt hij in als het in de ‘bonus’ is. 

Met behulp van E-Control is het mogelijk om gebruik te maken van dynamisch energiemanagement. Dit zorgt ervoor dat u uw vloerverwarming en/of warmtepomp en/of autolader kunt sturen op de tijden wanneer de energieprijzen het laagst zijn. Daarvoor moet u wel een dynamisch energiecontract afsluiten. E-Control weet wanneer de stroom goedkoop is en zorgt er dan ook voor dat de thuisbatterij volgeladen wordt met goedkope stroom. Wanneer het systeem energieopslag over heeft, wordt dit teruggeleverd aan het net op het moment dat het tarief hoger is. E-Control importeert automatisch de (EPEX) prijzen welke een dag van tevoren bekend gemaakt worden. 

EPEX-prijzen

Bent u naar aanleiding van bovenstaande nieuwsgierig geworden naar de installatie van een thuisbatterij? Neem dan contact met ons op.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.