Thuisbatterij voor de toekomst

Een thuisbatterij stelt u in de gelegenheid volledig onafhankelijk de energie in uw nieuwe woning te regelen. Het installeren van zo’n thuisbatterij maakt deel uit van onze dienstverlening. Met het E-Control systeem van Eplucon B.V. heeft u de ideale oplossing. 


“Dan gaan we dus een stapje verder’, legt Dennis uit. “Dan bent u in één keer helemaal klaar. Een thermostaat met e-control regelt de warmtepomp, het accupakket en de zonnepanelen zo efficiënt mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld schakelt op energieprijzen per uur, dan bepaalt de warmtepomp zelf op welk moment meer of minder energie wordt afgegeven aan de vloerverwarming of het warmtapwater. De energieprijzen worden elke dag automatisch ingeladen, hierdoor wordt ‘goedkope stroom’ ingekocht en eventuele ‘duurdere stroom’ verkocht.”

thuisbatterij

All electric

Dennis: “Naar die oplossing is de laatste tijd best veel vraag. De huidige energieprijzen zorgen dat mensen bewuste keuzes maken. Wanneer u ‘all electric’ wilt, in combinatie met e-control kan een thuisbatterij interessant zijn.”

Hybride omvormer

"Voor de installatie van nieuwe zonnepanelen, adviseren we om alvast een hybride omvormer te nemen. Deze is voorbereid op het aansluiten van accu’s, ook op een later moment. De omvormer is voorbereid de stroom van de zonnepanelen direct in de accu te stoppen, zonder extra stroom te verliezen. Wanneer u zonnepanelen wilt combineren met accu-opslag, kunt u de overdag opgeslagen energie later op de dag gebruiken."

Master batterij

Dennis besluit: “Het is altijd mogelijk om met één ‘master’ accu te beginnen en deze later uit te breiden naar meerdere ‘slave’ accu’s, mocht u meer energie opwekken. Bij een 3-fase omvormer zijn standaard minimaal twee accu’s nodig.”

Wilt u meer weten over dienstverlening op het gebied van thuisbatterijen? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.