Nieuwe warmtepomp voor oud huis

Voor de renovatie van een woonhuis uit 1919 in Oosterhout waren zij op zoek naar een duurzame klimaatoplossing. Na zorgvuldige voorbereiding adviseerde wij een elektrische warmtepomp.

Nieuwe warmptepomp oud huis

Huiseigenaar Jasper Baalhuis geniet inmiddels van het comfort van onze oplossing!

Bepaalde kwaliteit gevraagd

Emiel Broeken begeleide het project namens het aannemersbedrijf uit Raamsdonk. De afgelopen periode werkten wij al aan twee andere projecten samen. Op basis van die ervaring was Emiel ervan overtuigd dat wij de geschikte partij voor dit ‘installatievraagstuk’ waren. “Het betrof een luxe-woning, waarbij een bepaalde kwaliteit gevraagd werd. Vroegh Installatietechniek heeft het vermogen tijdens zo’n proces te kunnen schakelen.”

Diverse duurzaamheidsmaatregelen

Emiel vervolgt: “De vraagspecificatie op installatiegebied was het voorzien van de woning met een duurzame installatie zonder afbreuk te doen aan het karakter van de woning. Dan zoeken wij een partij die met ons als aannemer meedenkt in oplossingen. Zo is het leidingwerk veelal tussen de bestaande balklagen weggewerkt en zijn verdelers netjes in de wand weggewerkt. Vroegh Installatietechniek denkt mee en adviseert, wat tot een bepaalde elektrische warmtepomp heeft geleid.”

Berekeningsmethodes

Ook Jasper Baalhuis, de eigenaar van de woning, is te spreken over onze dienstverlening. “Een heel proces, wat uiteindelijk positief is verlopen. Het lastige is dat de berekeningsmethodes voor warmtepompen alleen voor nieuwere huizen gelden. Nadat heel de woning geïnstalleerd was, is Vroegh Installatietechniek aan de slag gegaan met de vraag ‘wat is nodig een woning uit 1919 te verwarmen!’”

Ingepland en uitgevoerd

Emiel: “Samen met onze mensen op de bouwplaats hebben de medewerkers van Vroegh de gemaakte keuzes in het werk vertaald in uitvoerbare oplossingen. Ze weten waar ze het over hebben en komen in het werk met een adaptieve oplossing. Vroegh Installatietechniek heeft de redelijk beperkte vraagspecificatie goed vertaald en duidelijk uitgelegd de klant.”

Goed beargumenteerd

Jasper beaamt dat: “Ik was best een lastige klant, met veel vragen tijdens heel het proces. Vroegh Installatietechniek heeft die voortdurend geduldig en goed beargumenteerd beantwoord.” Zowel Emiel als Jasper zijn zeer tevreden: “De werkwijze was heel transparant en precies volgens de aangegeven planning.” Jasper, tot slot: “Inmiddels zit ik er hier al warmpjes bij!”

Wilt u meer weten over onze projecten of specifieke vaardigheden?  Neem dan contact met ons op.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.