Koelen en verwarmen met de warmtepomp

Bij het verduurzamen van een woning kunnen verschillende methodes een optie zijn, denk aan een warmtepomp, zonnepanelen, laadpalen, isolatieglas en muur-, vloer- en dakisolatie. Veel installaties verrichten wij voor nieuwbouwprojecten, maar ook bestaande woningbouw is goed te verduurzamen. Voor een woning heeft Vroegh Installatietechniek een volledig elektrische warmtepomp van het merk Ecoforest geïnstalleerd, waardoor de bewoners nu met hetzelfde apparaat kunnen verwarmen en koelen, inclusief het verwarmen van het water. Duurzaam, energiezuinig en een groot gemak!

koelen en verwarmen warmtepomp

Efficiënt

Een warmtepomp kan energie halen uit verschillende externe bronnen zoals lucht, water en grond. Het grote voordeel is dat een warmtepomp in staat is om drie, vier of vijf keer de gebruikte elektrische energie te vermenigvuldigen. De warmte en koude-opbrengst is dus vijf keer zo groot dan de elektriciteit die je uit het net haalt. In deze woning is gekozen voor een warmtepomp van Epuclon: de Ecoforest ecoGEO+ 3-12 is een intelligente warmtepomp en maakt het mogelijk om tot tachtig procent van het energieverbruik van een woning te verminderen. De warmtepomp maakt gebruik van een duurzame energiebron die de CO2-uitstoot in het milieu minimaliseert. In tegenstelling tot traditionele warmtepompen past de ecoGEO+ zich aan, aan de behoeften van de installatie. 

Maatwerk

Elke woning is weer anders en soms lijken de oplossingen eindeloos. Vroegh Installatietechniek is de verbindende schakel tussen jouw wens en al die mogelijkheden, zodat we de beste producten voor jouw woning kunnen adviseren. Door onze uitgebreide ervaring in de installatie en het werken met uitsluitend bewezen en betrouwbare merken, ben je gegarandeerd van de beste duurzame oplossing. Zo is bij dit installatieproject gekozen om de energie uit de bodem te halen. De verdelers zijn vervangen door pomploze kunststof verdelers. Het leidingwerk is geheel in koper en kunststof uitgevoerd, waardoor nu ook gekoeld kan worden met hetzelfde systeem. We hebben eveneens een boiler geplaatst van driehonderd liter die dient als bron voor warmtapwater. 

Benieuwd welke oplossing geschikt is voor de verduurzaming van jouw woning? Vraag ons om advies en we kijken naar de beste mogelijkheden voor jouw situatie! 

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.