Duurzaamheid op maat

Nederland verduurzaamt en dat is goed nieuws! Wat de reden ook is, vaak is meer mogelijk dan je denkt. Ook ontwikkelingen en innovaties staan niet stil en bij Vroegh Installatietechniek zitten we daarom als totaalinstallateur boven op de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Dit komt ook doordat we steeds vaker de vraag krijgen of ‘mijn woning’ geschikt is voor bijvoorbeeld een warmtepomp en welke dan het beste is. Elke woning is verschillend, dus de meest geschikte oplossing ook. Wel gebruiken we steeds vaker de all-electric warmtepomp in woningen.

Vroegh-Installatie-Duurzaamheid

Voorbereid op de toekomst

Innovaties maken het mogelijk om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden, ook in klimaatinstallaties. Klimaatverandering zorgt dat we bewuster om willen gaan met energie en fossiele brandstoffen, de aardbevingen in Groningen voor gaswinning versterkte dat gevoel. Met de stijging van de energieprijzen nam ook de financiële reden om zuiniger met energie om te gaan sterk toe. Innovatie zorgt dat we veel efficiënter met de aanwezige energie omgaan. Daar valt veel winst te behalen, want veel van die energie zit gewoon in de aarde of lucht en gebruiken we nog niet voldoende. En oplossing voor elk huis bestaat helaas niet, elk huis is anders. Vroegh Installatietechniek helpt u om te bepalen wat mogelijk is voor het beste resultaat en we zijn ook eerlijk als iets niet kan!

Gasloos

Voorheen werden warmtepompen in een hybride opstelling gebruikt, waarbij de warmtepomp samenwerkt met de cv-ketel. Dit leverde een enorme daling op in het gasgebruik. Vroegh Installatietechniek kiest tegenwoordig steeds vaker voor een all-electric warmtepomp. Dan is de cv-ketel zelfs overbodig en kan een woning helemaal van het gas af! Het toepassen van all-electric warmtepompen kan tegenwoordig ook steeds vaker door nieuwe ontwikkelingen. Waar je vroeger voor een hybride opstelling koos, kan je tegenwoordig al in veel gevallen naar een all-electric opstelling, doordat de aanvoertemperaturen hoger liggen. Een woning die beschikt over alleen radiatoren kan nu in veel gevallen dus ook over op een all-electric warmtepomp 

De perfecte combinatie

Ook in warmtepompen bestaan dus weer verschillende mogelijkheden, in opstelling, maar ook in modellen. De meest efficiënte methode is misschien wel de combinatie van systemen. Als bijvoorbeeld de Ecoforest warmtepomp wordt gecombineerd met een slimme meter en pv-panelen (zonnepanelen), dan kan je slim schakelen met je energiecontract. Hierdoor kunnen we nog efficiënter gebruik maken van de warmtepomp en de energie!

Wat voor u de beste opstelling of combinatie is? Vraag het Vroegh Installatietechniek en we maken voor u een op maat gemaakt installatieontwerp. Meer weten over duurzame oplossingen? Lees hier dan meer.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.