Bijzonder project in Vreeland

Dat het éne project het andere niet is, lijkt een open deur. Maar onze bijdrage aan ‘Vecht en Veld’ in Vreeland is wel erg bijzonder! Jelmer Boer is als W-monteur aan het werk in de 38 statige herenhuizen. Hij legt uit wat de uitdagingen zijn en hoe het werk vordert.

Project Vreeland

Jelmer: “We zijn hier nu zo’n achttien maanden aan het werk en inmiddels zijn twintig villa’s succesvol opgeleverd. De huizen worden gekenmerkt door een klassiek vormgegeven hoofdgebouw, rijke detaillering en een strakke moderne aanbouw.”

Samenwerken

“De aannemer is ThuisinBouwen, een partij waarmee wij vaak samenwerken. Ook op dit moment lopen er meerdere gezamenlijke projecten”, vervolgt Jelmer. “Omdat we elkaar goed kennen, verloopt de samenwerking op de bouwplaats soepel. Bovendien werken we hier alweer maandenlang samen. Het contact is goed en we ‘geven en nemen’ om tot het beste resultaat te komen.”

Volledig installatiewerk

Jelmer: “Buiten de elektra, voeren wij hier het volledige installatiewerk uit. Riool, water, vloerverwarming, warmteterugwinning en een enkele gasleiding. Het bijzondere aan dit project is dat eigenlijk alleen de indelingen hetzelfde zijn. Verder is elke woning apart! Dat maakt het voor ons tot een mooie uitdaging. Het is secuur, geconcentreerd werk. Niets is hetzelfde. Alleen de leidingen zijn geprefabriceerd. Het is continu opletten!”

Werkplezier

Jelmer beleeft veel werkplezier in Vreeland. “De warmteterugwinning en de warmtepompen vormen een uitdaging. De technische ruimtes zijn verschillend. Ik haal veel voldoening uit de afmontage. Het is een leerproces en we blijven voortdurend verbeteren! Binnen de manier van opleveren is er ook verschil: een aantal woningen in het project wordt ‘casco’ opgeleverd. Wij verzorgen de ruwbouw: afvoer op de goede plek en warm en koud water afgedopt. De toekomstige bewoners zorgen zelf voor de afmontage.”

Eer van je werk

“Persoonlijk vind ik het leuker de afmontage ook te verzorgen”, bekent Jelmer. “Afmonteren is het ‘mooie werk’ van installeren. Je ziet wat je creëert en je hebt eer van je werk! Onze aanwezigheid op dit project is heel wisselend: ik ben vanaf het begin op de werkplaats. Laatste werkte ik alleen met een leerling, nu zijn er meerdere collega’s bezig met afmontage. Ook dat is bijzonder bij dit project: we installeren inbouwkranen en hebben ook al badkuipen van tweehonderd kilo geplaatst!”

Volgens planning

Jelmer besluit: “Het werk verloopt volgens planning. Zoals gezegd, is al een aantal woningen opgeleverd. Naar verwachting volgt de rest van de woningen in het eerste kwartaal van 2023. Als het goed is, zit ons werk er dan al op!”


Bent u benieuwd naar de verschillende projecten waar wij aan werken? Neem dan eens een kijkje op onze referentiepagina.

“Wij ontzorgen u van ‘A tot Z’ en zijn dé verbindende schakel tussen aannemer en eindgebruiker.”

dennis vroegh 

Heeft u vragen? Wilt u met ons samenwerken? Laat het weten!

Vroegh Installatietechniek staat voor u klaar en helpt u vakkundig.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.