Ontdek de thuisbatterij

Dé oplossing om opgewekte energie tijdelijk en lokaal op te slaan!

Een thuisbatterij, of thuisaccu, is een tijdelijke energieopslagtechniek waarin zelf opgewekte energie lokaal kan worden bewaard. Vaak worden thuisbatterijen gecombineerd met zonnepanelen, of maken de batterijen met een warmtepomp, zonnepanelen en een omvormer deel uit van een energiemanagement systeem.

Wat doet een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij, of thuisaccu, maakt uw gebruik van een energieopslagtechniek waarin elektriciteit tijdelijk en lokaal kan worden opgeslagen. Vaak wordt een thuisbatterij gecombineerd met zonnepanelen. Energieopslag thuis heeft als voordeel dat u zelf opgewekte energie kan gebruiken op momenten dat het u uitkomt. Bovendien hoeft u geen energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Energiemanagement systeem

Door het plaatsen van zonnepanelen, in combinatie met een – hybride – omvormer en het installeren van een ‘slimme meter’ is de gebruiker in straat volledig onafhankelijk energie te regelen. Op dit energiemanagement systeem wordt de thuisbatterij aangesloten, zodat energie opgeslagen kan worden. Zo wordt ook ’s avonds en ’s nachts gebruik gemaakt van overdag opgewekte groene energie.

Hoe werkt het? 

De ‘slimme meter’ meet de opbrengst van de zonnepanelen en het verbruik. Aan dit systeem is de thuisbatterij gekoppeld. De slimme meter krijgt de groene energie binnen en bepaalt hoe deze het beste verdeeld kan worden. Zo zorgt de slimme meter voor de grootst mogelijke besparing of opbrengst.

Dynamisch energiecontract

Een dynamisch energiecontract is een contract met dynamische – flexibele – prijzen voor elektriciteit en gas. De prijzen zijn direct gekoppeld aan de prijzen op de spotmarkten voor elektriciteit en gas. Elke dag worden de tarieven volgens de APX ingelezen voor de komende 24 uur. Dit wordt in de slimme thermostaat opgenomen. Overdag, wanneer de prijzen vaak laag zijn, wordt zoveel mogelijk stroom verbruikt door bijvoorbeeld de elektrische auto op te laden, het boilervat op te warmen of de thuisbatterij te laden. Dit proces verloopt volledig automatisch en levert maximale besparingen op.

Klaar voor de stap naar een duurzame toekomst?

Laat u dan informeren over de mogelijkheden van een thuisbatterij of een compleet energiemanagement systeem!

Veelgestelde vragen

Waar moet ik mijn thuisbatterij plaatsen?

Sterker nog: wij verzorgen de installatie van uw thuisbatterijen. De thuisbatterijen installeren we in combinatie met de hybride omvormer.

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

De gemiddelde levensduur van de huidige thuisbatterijen ligt tussen de tien en twintig jaar.

Wat kost een thuisbatterij?

Een standaard thuisbatterij is een lithium-ion thuisbatterij. Een Lithium-ion batterij van 6 kWh kost €4.000 tot € 5.000. Dit is exclusief installatiekosten; soms moet de omvormer apart aangeschaft worden.

Hoeveel thuisbatterijen heb ik nodig?

De stelregel is dat per 1000 kWh aan elektriciteitsverbruik een opslagcapaciteit van 2 kWh nodig is. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks zo'n 3000 kWh elektriciteit, dan is een thuisbatterij van 6 kWh doorgaans voldoende.

Hoeveel kWh kan ik opslaan met een thuisbatterij?

Thuisbatterijen zijn er in verschillende soorten en maten. Een kleine thuisbatterij kan 2 kWh zonne-energie opslaan, een grote zo'n 12 kWh. Een reguliere thuisbatterij kan zo'n 6 kWh opslaan

Ziet u de voordelen van een thuisbatterij al?

Wij nemen uw totale installatie voor onze rekening. Interesse? vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bezoekadres

Haarweg 11
4205 NC Gorinchem

Social media
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.